Skip to content
Cloud Connect

Microsoft Azure

Maak uw Azure omgeving eenvoudig onderdeel van het bedrijfsnetwerk met behulp van Wanscale Cloud Connect.
Indien Microsoft Azure een essentiële rol speelt binnen het ICT landschap van uw organisatie wordt de connectiviteit naar deze cloud omgeving extreem belangrijk. Zaken als beschikbaarheid, veiligheid en beheer voor cloud verbindingen zijn vaak net iets anders dan reguliere verbindingen en vragen om een andere aanpak.

Twee mogelijkheden

Om locaties of datacenters met Microsoft Azure te verbinden zijn er globaal twee mogelijkheden. De meest eenvoudige manier is om de koppeling tot stand te brengen via het publieke internet.

De beste oplossing is echter om gebruik te maken van de door Microsoft aanbevolen Express Route. Qua configuratie is dat een stuk complexer, maar deze opzet is veiliger en beter te controleren.

Wanscale Cloud Connect zorgt voor een automatische provisioning van de Microsoft Express Route inclusief de bijbehorende BGP instellingen aan de hand van de ingegeven parameters in de WANScale portal.

Express Route

Om te voorkomen dat de Express Route niet op de juiste manier wordt geconfigureerd of de configuratie een tijdrovende, ingewikkelde klus wordt, is binnen het WANScale Platform de complexiteit volledig geëlimineerd.   Op deze manier wordt de configuratie van de Express Route een eenvoudig proces.  

Onderdeel van het netwerk

Microsoft Azure wordt bij het aanmaken automatisch integraal onderdeel van het bedrijfsnetwerk en valt daarmee binnen het platform beheer. Daarnaast worden zaken zoals Unified Policies en Quality of Service automatisch ook geconfigureerd voor deze verbinding.  

Voordelen

sd wan platform

Gerelateerde pagina's:

Veelgestelde vragen over Microsoft Azure

Waarom zou ik kiezen voor een connectie met Azure via een Express Route?
  • ExpressRoute biedt een privéverbinding tussen uw infrastructuur en Azure-datacenters, waardoor u een hogere mate van betrouwbaarheid krijgt dan via het openbare internet. Dit minimaliseert de kans op netwerkstoringen, congestie en packet loss die vaak kunnen optreden op het openbare internet.
  • Omdat ExpressRoute een dedicated verbinding biedt, kan het lagere latentie leveren dan een verbinding via het openbare internet. Dit is vooral belangrijk voor toepassingen die gevoelig zijn voor vertraging, zoals real-time communicatie, video streaming en transactieverwerking.
  • ExpressRoute biedt de mogelijkheid om private peering te implementeren, waardoor uw gegevens niet via het openbare internet worden verzonden. Dit kan de beveiliging van gevoelige gegevens verbeteren door blootstelling aan potentiële bedreigingen van buitenaf te verminderen.
  • Met ExpressRoute kunt u bandbreedte reserveren voor uw specifieke behoeften, waardoor u voorspelbare prestaties kunt bereiken. Dit is vooral belangrijk voor bedrijfskritische toepassingen waarbij consistentie en betrouwbaarheid essentieel zijn.
  • Voor organisaties die moeten voldoen aan specifieke compliance eisen kan het gebruik van ExpressRoute helpen bij het naleven van bepaalde voorschriften door het verkeer van gevoelige gegevens uit het openbare internet te houden.

Interesse of meer weten?

Laat een bericht achter via onderstaand formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wanscale

Wanscale B.V.
Straatweg 60
3604 BC Maarssen
088-1223400
info@wanscale.com

Wanscale maakt netwerken intelligent, veilig en eenvoudig te beheren