Skip to content

Zoekt u personeel of ……

andere oplossing

is er een andere oplossing?

Organisaties staan voortdurend voor uitdagingen. Een van de meest cruciale aspecten vandaag de dag is het vinden van het juiste personeel. Headhunters en werving- en selectiebureaus zijn er allemaal maar druk mee, want traditioneel gezien wordt dit probleem aangepakt door vacatures uit te zetten, sollicitatiegesprekken te voeren en kandidaten te selecteren.

Maar wat als we dit vraagstuk eens vanuit een heel ander perspectief benaderen?

Omdenken

Omdenken is een creatieve denkwijze waarbij problemen worden omgezet in mogelijkheden en biedt een frisse kijk op dit dilemma. Laten we eens stilstaan bij hoe bedrijven hun zoektocht naar personeel kunnen heroverwegen.

En laten we daarbij niet alleen kijken naar de traditionele manieren van personeelswerving, maar ook naar de moderne mogelijkheden die technologie ons biedt. Misschien kunnen we mensen die we nu al aan boord hebben een stuk gereedschap geven, waardoor ze in staat zijn om de gezochte functie te vervullen.

Win-win

Op deze manier kan een win-win ontstaan. De organisatie lost niet alleen het probleem op, maar biedt ook nog eens een kans op promotie voor een bestaande medewerker, die een nieuwe kans binnen het bedrijf krijgt om een waardevolle bijdrage te leveren.

“In plaats van vast te houden aan oude patronen, kunnen we ook nieuwe wegen inslaan”

Om heel concreet te worden kies ik voor het volgende voorbeeld uit de dagelijkse praktijk. Veel ICT partijen of System Integrators zijn op zoek naar netwerkbeheerders, mensen die alles weten van de ins en outs van een Wide Area Network. Echte specialisten zijn moeilijk te vinden en zijn ook kostbaar.

Speld in de hooiberg

Natuurlijk kunnen we blijven zoeken naar de welbekende speld in de hooiberg en veel geld uitgeven aan de werving van een netwerk specialist. Er is naar mijn idee ook een heel andere oplossing, die misschien minder voor de hand ligt.

WC eend

Vanaf nu krijgt mijn verhaal wel een hoger WC eend gehalte, maar dat risico neem ik op de koop toe. Heeft u al eens nagedacht om andere mensen uit uw organisatie, bijvoorbeeld een systeembeheerder, een stuk gereedschap aan te bieden, waardoor hij of zij met de bestaande kennis toch prima in staat is om een Wide Area Network te beheren.

Een heel andere oplossing dan u mogelijk zou verwachten, maar meer dan realistisch. En dat allemaal omdat er een heel innovatief platform is, dat veel van de taken die nodig zijn om een WAN te beheren automatiseert, zonder dat er diepgaande kennis nodig is van het configureren.

Nieuwsgierig geworden, neem dan contact met mij op?

Join the Wanscale universe !

Rens Braak

Wanscale universe - blog personeel
Join the Wanscale universe!

Wanscale maakt netwerken intelligent, veilig en eenvoudig te beheren