Skip to content
SD Internet

IP Adressen

Veiligheid en beschikbaarheid door overzicht in uw publiek gebruikte IP adressen zorgt voor optimale controle.

IP Adressen zijn veelal bekend als “de buitenkant” van bedrijfsnetwerken en hiermee ook de eerste entree voor hackers en zichtbaarheid van gebruikers op internet. Het is daarom ook van groot belang dat er goed inzicht is over het beleid hoe gebruikers (groepen) naar internet zichtbaar zijn en hoe applicaties op internet zichtbaar zijn.

Vaak hebben (kantoor) locaties en datacenters eigen internet verbindingen met elk eigen IP reeksen. Hierdoor is de blootstelling aan internet en daarbij komende risico`s niet altijd goed inzichtelijk en veranderdert daarnaast bij een fail-over mogelijk het publieke IP adres waardoor applicaties ingelogde gebruikers niet meer herkennen en worden uitgelogd.

Eigen IP space

Het Wanscale platform beschikt over eigen onafhankelijke publieke IP reeksen welke centraal kunnen worden beheerd.
Zelfs al heeft u een bestaande internet verbinding met eventueel wisselende publieke IP adressen via bijvoorbeeld 4G of Starlink kan er via ons internet over internet protocol gecommuniceerd worden met dezelfde IP adressen.

Voordelen

sd wan platform

Gerelateerde pagina's:

Veelgestelde vragen

Blijf ik dezelfde IP adressen gebruiken wanneer het verkeer over een andere verbinding wordt gerouteerd?
Ja, binnen het WANScale platform wordt gebruik gemaakt van IP-persistence. Dat biedt verschillende voordelen voor applicaties en netwerkbeheerders. Ten eerste zorgt het voor een stabiele en betrouwbare communicatie tussen applicaties en externe servers, omdat het IP-adres van de applicatie constant blijft, zelfs als het verkeer wordt omgeleid of via een ander netwerkpad wordt gerouteerd. Dit minimaliseert onderbrekingen en vertragingen in de communicatie en draagt bij aan een consistente gebruikerservaring

Interesse of meer weten?

Laat een bericht achter via onderstaand formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wanscale

Wanscale B.V.
Straatweg 60
3604 BC Maarssen
088-1223400
info@wanscale.com

Wanscale maakt netwerken intelligent, veilig en eenvoudig te beheren