Skip to content

Solutions

OT Solution

Wanscale biedt een totaal oplossing voor het beheren en beveiligen van uw OT-netwerk. Met behulp van onze oplossing isoleren wij alle OT devices uit het IT domein.

Door Service Edges te plaatsen op alle cruciale plaatsen worden automatisch platform paden opgebouwd naar het Wanscale platform. Hiermee wordt een veilig en end-to-end encrypted OT netwerk gecreëerd dat kan worden gebruikt om een machinepark of actieve onderdelen te monitoren of besturen.

Convergentie van IT en OT

De convergentie van IT en OT heeft de behoefte aan OT-beveiliging vergroot. Operationele technologiesystemen waren ooit geïsoleerd en daardoor immuun voor online bedreigingen. De integratie heeft geresulteerd in verbeterde automatisering, maar ook in een veel grotere kwetsbaarheid voor cyberdreigingen.

De beveiliging wordt ernstig bemoeilijkt door de diversiteit van OT-systemen, waaronder industriële controlesystemen (ICS), zoals SCADA-systemen en gedistribueerde controlesystemen (DCS).

Inbreuken kunnen grote gevolgen hebben, waaronder operationele stilstand, fysieke schade en veiligheidsrisico’s voor personeel of omgeving.

Multi Tenant

Het Wanscale platform is ideaal om voor meerdere omgevingen in te zetten, omdat het volledig multi tenant is. Per OT omgeving of klant kan een tenant worden aangemaakt, die vervolgens allemaal centraal via één en dezelfde portal te beheren zijn.

Multi-Tenancy

Portal

Alle configuratie instellingen worden via de Wanscale portal gemaakt. De portal is intentie gebaseerd gebouwd, waardoor beperkte netwerk kennis vereist is om de juiste configuraties te kunnen bouwen.

Het toevoegen van locaties , tenant of diensten kan met enkele buisclicks, evenals het uitwisselen van hardware. Intelligente workflows zorgen er voor dat de juiste configuraties worden gemaakt , gecontroleerd en de op de juiste devices worden gemaakt.

Het gebruik van SD-WAN en firewall policies zijn naar eigen wens in te richten.

Service Edge

De Service Edge (hardware gateway op locatie) wordt standaard voorzien van een LTE SIM-kaart. Via een Private APN maakt de Service Edge een connectie naar het Wanscale platform. Op deze manier is de Service Edge altijd beschikbaar voor management doeleinden, ook als er geen bruikbare internet verbinding op locatie aanwezig is.

De Service Edge kunnen wij leveren in diverse modellen en zijn altijd voorzien van een RJ-45 of SFP interface. Elk apparaat wordt door ons voorzien van de juiste software.

Standaard wordt door ons een Dell VEP geleverd als 19 inch model. Op verzoek leveren wij voor industriele omgevingen een Advantech model, dat direct op een DIN-rail kan worden geplaatst.

 

Voordelen

Interesse of meer weten?

Laat een bericht achter via onderstaand formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wanscale

Wanscale B.V.
Straatweg 60
3604 BC Maarssen
088-1223400
info@wanscale.com

Wanscale maakt netwerken intelligent, veilig en eenvoudig te beheren