Skip to content

Klantcases

Distributiecentrum

Een distributiecentrum met 6 grote vestigingen in Nederland is sterk afhankelijk van IT en heeft als belangrijkste eis een beschikbaarheid van het netwerk en applicaties, die richting de 100% gaat.

Alle logistieke processen binnen het bedrijf leunen op applicaties uit de cloud en zodra er ook maar enige verstoring plaatsvind komt vrijwel alles binnen de distributiecentra tot stilstand.

Distributiecentrum

Afhankelijk van connectiviteit en AWS

De klant maakt gebruik van diverse logistieke applicaties, die draaien in de Amazon AWS omgeving.  Alle voertuigen, die in eigendom zijn, zijn voorzien van boordcomputers en kunnen berichten en gegevens uitwisselen. Voor externe vervoerders wordt gebruik gemaakt van een electronisch berichten platform.

Connectiviteit

Voor elke locatie beschikt de klant over twee glasvezelverbindingen met bijbehorende redundantie via VRRP en BGP. Als derde verbinding wordt op 4 locaties gebruik gemaakt van een straalzender en voor de resterende 2 vestigingen wordt gebruik gemaakt van Starlink.

Op deze manier heeft de klant op elke vestiging 3 breedbandverbindingen van minimaal 2 verschillende leveranciers.

Onze oplossing

Wanscale heeft haar platform en Service Edges geleverd om zo alle breedband verbindingen op de locaties te kunnen gebruiken en te koppelen aan het VNET.

Op deze manier zorgt Wanscale voor de totale connectiviteit oplossing van de klant. Door deze constructie wordt een uptime gerealiseerd die richting 100% gaat, omdat alle componenten qua connectiviteit, hardware en cloudapplicatikes meervoudig redundant zijn uitgevoerd.

Voor de koppeling met Amazon AWS wordt gebruik gemaakt van onze Cloud Connect, die onlosmakelijk verbonden is met Wanscale platform.

De Wanscale oplossing schakelt naadloos over van de ene verbinding naar de andere op het moment dat er ook maar de kleinste verstoring plaatsvind binnen één van de domeinen van de Internet Service Providers.

Vanaf de implementatie van het Wanscale platform ervaart de klant een ongekend hoge uptime en een bijzonder goede gebruikerservaring met betrekking tot alle gebruikte applicaties.

Alle systemen zijn altijd “up and running” en presteren meer dan voortreffelijk.

Naast deze voordelen ervaart de klant het inzicht in alle netwerkcomponenten als een belangrijke pré.

Schematische weergave

Klantcase distributiecentrum

Interesse of meer weten?

Laat een bericht achter via onderstaand formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wanscale

Wanscale B.V.
Straatweg 60
3604 BC Maarssen
088-1223400
info@wanscale.com

Beheer uw netwerk op dezelfde manier als uw cloud omgeving