Skip to content

Klantcases

Onderwijsinstelling

Een onderwijsinstelling, actief in het voortgezet onderwijs heeft scholen op 12 locaties, met in totaal ongeveer 7.000 leerlingen.

Voor alle schoollocaties wordt fysiek gebruik gemaakt van glasvezel verbindingen. Logisch gezien zijn alle locaties verbonden in een any-to-any Ethernet VPN. De centrale break-out naar het Internet vindt plaats in het datacenter.

De school maakt veel gebruik van Microsoft Azure en heeft deze cloudomgeving gekoppeld met een Cloud Connect koppeling.

onderwijsinstelling

Migraties

Zoals in vrijwel elke organisatie heeft ook deze onderwijsinstelling te maken met behoeften die evolueren. Het is regelmatig noodzakelijk om de IT-infrastructuur en de IT-omgeving aan te passen aan veranderingen, gedreven door veiligheid of kostenbesparingen.

WIFI

Elke school beschikt over een uitgebreid WIFI systeem, dat gebruikt wordt door zowel leraren als leerlingen. WIFI wordt in dit geval afgenomen bij een derde partij in een Wifi as a Service concept. Beschikbaarheid van connectiviteit is cruciaal in deze omgeving, omdat alles gebaseerd is op een Electronische Leer Omgeving (ELO).

Onze oplossing

Wanscale is in staat om met behulp van haar platform om de connectiviteit te stroomlijnen tussen alle locaties, het datacenter en de Microsoft Azure omgeving.

Alle onderwijslocaties zijn voorzien van een redundant uitgevoerde Service Edge.

De Wanscale oplossing zorgt voor een 360 graden overzicht van alle beschikbare connectiviteit en schakelt over van de ene verbinding naar de andere, op het moment dat dit gewenst is.

Door gebruik te maken van het Wanscale platform ervaart de klant een groot gemak om migraties uit te voeren, die noodzakelijk zijn om ook in te toekomst goed onderwijs aan te kunnen bieden.

Vanuit hun Shared Service Center (SSC) is men in staat om vanuit een centraal perspectief, decentraal alles op het gebied van connectiviteit te regelen.

Door het verkregen inzicht en de vereenvoudiging van het netwerkbeheer wordt niet alleen een uitstekende service verleend aan leraren en leerlingen, maar is het beheer ook nog eens kostenefficiënt gemaakt.

Het begint met een plan

“Wanscale maakt netwerken intelligent, veilig en  eenvoudiger te beheren” is ons motto. Ons platform lost deze belofte in, maar om vanuit een bestaande situatie de stap naar het Wanscale platform te maken, helpen we onze partners en hun directe klanten.

We denken mee in dit proces, brengen de huidige situatie en mogelijke risico’s in kaart en creëren samen met onze partner een passend plan voor de implementatie.

In dit geval wordt een nieuwe omgeving opgebouwd naast de reeds bestaande en worden beide gekoppeld, met als doel een situatie creëren waarbij de onderwijsinstelling in eigen tempo locaties kan gaan migreren.

Hybride cloud

Nieuw bouwen is in vele gevallen eenvoudiger dan renoveren. Dit is bij IT-omgevingen ook vaak het geval, maar oude en bestaande situaties negeren en helemaal opnieuw beginnen is in de meeste gevallen geen optie.

We creëerden voor deze klant een koppeling tussen zijn regionale datacenter en de Wanscale datacenters in Nederland. Via de dienst Datacenter Connect sloten we de bestaande datacenter omgevingen aan.

De onderwijsinstelling heeft een duidelijke cloud strategie en gekozen voor Microsoft cloud in de toekomst. Om dit te bereiken is vanuit het Wanscale platform een Cloud Connect naar de Microsoft Cloud tenant van de onderwijsinstelling gemaakt.

Hierdoor is er een hybride Cloud omgeving ontstaan waarbij de klant met hulp van partner zijn omgeving kan migreren. Eenmaal gemigreerd kan de oude datacenter omgeving eenvoudig worden afgekoppeld.

We leveren hierdoor niet alleen de uiteindelijke oplossing, maar denken ook graag mee om tot de oplossing te komen.

Integrale netwerkbeveiliging

De onderwijsinstelling was gewend om het beveiligingsbeleid per locatie toe te passen en handmatig te configureren. Met alle locaties een hele klus. Via de Wanscale portal wordt integraal netwerkbeveiliging toegepast.

Alle netwerkbeveiliging op één plek georganiseerd en door onze netwerkorchestratie software doorgevoerd binnen het hele netwerk vanaf cloud tot en met de locaties. Dit verhoogt het algehele beveiligingsniveau van het netwerk en verkleint de kans op menselijke fouten.

Het beheer wordt hierdoor sterk vereenvoudigd en de kosten verlaagd.

Netwerk virtualisatie

Door netwerk virtualisatie creëren we mogelijkheden voor de onderwijsinstelling om eenvoudig diensten toe te voegen, capaciteit te verhogen of externe specialistische partijen aan te sluiten.

Vanuit het Wanscale platform stellen we virtuele cloud firewalls, SASE, SOC en SIEM diensten beschikbaar en sluiten dit in het hart van het klant netwerk aan. In dit geval helpt een derde gespecialiseerde cybersecurity partij de eindklant om zich te beschermen tegen cyberdreigingen.

Deze security partner van de instelling krijgt gedelegeerde toegang tot delen van de omgeving van de onderwijsinstelling.

Schematische weergave

Klantcase onderwijsinstelling

Interesse of meer weten?

Laat een bericht achter via onderstaand formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wanscale

Wanscale B.V.
Straatweg 60
3604 BC Maarssen
088-1223400
info@wanscale.com

Beheer uw netwerk op dezelfde manier als uw cloud omgeving