Skip to content

Klantcases

Internationaal verhuurbedrijf

Een internationaal opererend verhuurbedrijf met ruim 800 vestigingen verdeeld over meer dan 25 landen is sterk afhankelijk van haar gecentraliseerde IT omgeving.

In sommige landen is de beschikbaarheid van bandbreedte en stabiel internet, niet zo vanzelfsprekend als in Nederland. Toch wil men hier ook gebruik maken van een redundante internetverbinding om zo 24×7 alle IT systemen te kunnen gebruiken.

Klantcase Verhuur

Steeds grotere afhankelijkheid van IT

De klant ervaart een steeds grotere afhankelijkheid van haar IT systemen en wenst op alle vestigingen volledige redundantie van alle systemen en connectiviteit.

Mogelijkheid om eenvoudig te kunnen uitbreiden

Door de continue uitbreiding van filialen, al dan niet door overnames, is de wens groot om snel en eenvoudig nieuwe vestigingen te kunnen koppelen met de huidige IT infrastructuur.

Het streven is om alle vestigingen uniform toegang te verlenen tot de huidige hybride cloudomgeving, waarbij scherp wordt gelet op de mate van beheer, die noodzakelijk is om alle systemen en vestigingen up en running te houden.

IP adressen

De klant heeft als eis om de eigen IP-space mee te nemen om het beheer te vereenvoudigen en aan specifieke beveiligings- en nalevingsvereisten te kunnen voldoen.

Onze oplossing

Wanscale heeft haar platform geleverd om op die manier vestigingen te kunnen koppelen aan de centrale infrastructuur. Naast het platform zijn de aanvullende diensten SD-Internet, DC Connect, Cloud Connect en Bring your own IP geïmplementeerd.

Door per vestiging een Service Edge te plaatsen en deze te koppelen aan Starlink, 4G of een of meerdere lokale breedband Internet Service Providers (glasvezel of koper) wordt een situatie gecreëerd, die het eenvoudig maakt om deze vestigingen te beheren.

Doordat steeds per vestiging twee of meer communicatie oplossingen worden gekoppeld ontstaat op elke vestiging redundantie, waarbij de Service Edge in combinatie met het Wanscale platform er voor zorgt dat alle verkeer over de best presterende verbinding loopt.

Op deze manier is gegarandeerd dat medewerkers op de filialen ten alle tijden hun administratieve handelingen noodzakelijk voor de afhandeling van de verhuurde artikelen kunnen worden uitgevoerd.

Door gebruik te maken van DC Connect is een 10 Gbps koppeling gemaakt tussen de Wanscale Cloud infrastructuur en de datacenter infrastructuur van een ISP, die alle internettoegang regelt.

Dezelfde ISP staat ook toe dat met behulp van Bring your own IP van Wanscale de klant gebruik maakt van de hiervoor bestemde reeksen met IP adressen.

Elke nieuwe vestiging binnen het uur actief

Wat deze klankcase extra bijzonder maakt is dat de samenwerking tussen Wanscale, haar partner en een toeleverancier van de partner een geoliede machine is geworden.

Op het moment dat de Wanscale Service Edge op locatie aankomt wordt automatisch de laatste software versie geladen. Vervolgens koppelt de partner de lijnen aan de Service Edge en wordt deze gekoppeld aan het VNET.

Omdat het VNET alle instellingen bevat is het een kwestie van de juiste instellingen vanuit het platform pushen naar de Service Edge en de nieuwe vestiging is online.

Deze manier van werken garandeert een nieuwe installatie binnen het uur.

Schematische weergave

schematisch overzicht verhuurbedrijf

Partners

Wanscale is provider onafhankelijk en werkt daarom samen voor dit soort oplossingen met partners.  In dit geval wordt voor het leveren van de lokale connectiviteit en de IP reeksen samengewerkt met een ISP, die in staat is om in grote delen van Europa connectiviteit te verzorgen op basis van DSL of Fiber.

Daar waar gebruik gemaakt wordt van Starlink wordt samengewerkt met een andere partner, evenals voor de 4g/5g oplossingen.

Op deze manier kan voor de klant de meest ideale oplossing worden gekozen, die centraal te beheren is met behulp van de Wanscale portal, ondanks het feit dat de connectiviteit afkomstig is van meerdere verschillende partijen.

Interesse of meer weten?

Laat een bericht achter via onderstaand formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wanscale

Wanscale B.V.
Straatweg 60
3604 BC Maarssen
088-1223400
info@wanscale.com

Beheer uw netwerk op dezelfde manier als uw cloud omgeving