Skip to content

Klantcases

Autodealer

Een autodealer met zeven vestigingen in Nederland maakt gebruik van diverse systemen. Dit wordt veroorzaakt door het feit dat men meerdere automerken verkoopt.

De belangrijkste applicatie, die men gebruikt is het Dealer Management Systeem, dat in een datacenter wordt gehost, waar men zelf rackspace heeft gehuurd.

Vanwege het feit dat vrijwel elk automerk haar eigen specifieke applicaties heeft, is een divers applicatie landschap ontstaan.

autodealer

Dealer Management Systeem

De klant maakt voor alle vestigingen gebruik van een centraal en merkonafhankelijk DMS, dat wordt gebruikt voor de financiële administratie, verkoop, lease afdeling en after sales.

Wanneer dit systeem niet beschikbaar is op alle vestigingen en alle afdelingen komt vrijwel het gehele bedrijf tot stilstand.

Datacenter

Om de continuïteit van het Dealer Management Systeem te waarborgen draait deze applicatie op een eigen VM cluster in het datacenter. Het DMS wordt onderhouden door een derde partij, die zowel fysieke als remote toegang heeft.

Automotive branche

In de automotive branche worden veel gegevens electronisch uitgewisseld. Denk daarbij aan het afmelden van APK, vrijwaren van kentekens, opvragen van voertuig gegevens en bestellen van reserve onderdelen. Zonder data communicatie staat een autobedrijf compleet stil.

Telefonie

Het bedrijf maakt nog veel gebruik van vaste telefonie middels een cloud PBX. Alle glasvezel verbindingen die worden gebruikt zijn voorzien van een extra virtueel circuit om de kwaliteit van de spraakgesprekken te kunnen garanderen.

Onze oplossing

Wanscale heeft alle locaties voorzien van een redundante Service Edge en vervolgens gekoppeld aan haar platform.

De datacenter locatie is gekoppeld middels DC Connect, waardoor alle medewerkers op de diverse vestigingen gebruik kunnen maken van het Dealer Management Systeem.

Het complete beheer van zowel hardware als software wordt gedaan door een externe automatiseringspartij. Deze partij maakt optimaal gebruik van het feit dat het Wanscale platform gebruik maakt van Multi Tenancy. Dit stelt de ICT partner in staat om de volledige verantwoordelijkheid te nemen voor het beheer, maar bepaalde taken toch toe te staan aan de eindgebruiker.

Sinds de ingebruikname van het Wanscale platform ervaart de klant een aanzienlijke verbetering in de netwerkprestaties en bereikbaarheid van het DMS. De intelligente routing van alle netwerkverkeer heeft ervoor gezorgd dat er minder downtime is op jaarbasis en zorgt voor een verhoogde productiviteit in alle vestigingen.

De vereenvoudiging van het netwerkbeheer wordt door de extern ingehuurde ICT partner als positief ervaren en zij hebben niet altijd ervaren netwerkbeheerders nodig om eventuele aanpassingen in het netwerk door te voeren.

Interesse of meer weten?

Laat een bericht achter via onderstaand formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wanscale

Wanscale B.V.
Straatweg 60
3604 BC Maarssen
088-1223400
info@wanscale.com

Beheer uw netwerk op dezelfde manier als uw cloud omgeving