Skip to content

Klantcases

Rederij

Een nationaal opererende rederij met 5 vestigingen en ruim 40 vaartuigen in Nederland is sterk afhankelijk van haar gecentraliseerde IT omgeving.

Voor de kantoorlocaties wordt gebruik gemaakt van vaste verbindingen in de vorm van glasvezel, coax en DSL.

Op de boten wordt gebruik gemaakt van wifi verbindingen op het moment dat ze aan de kade liggen en voor 4G op het moment dat ze gaan varen. Voor de wat grotere schepen wordt gebruik gemaakt van Starlink.

Klantcase Rederij

Afhankelijk van IAAS oplossingen

De klant maakt gebruik van diverse IAAS applicaties op de kantoorlocaties (voor onder andere de planning van de vaarten) en is sterk afhankelijk van elektronisch betalingsverkeer, zowel op de boten als aan de wal.

Varende objecten

Voor de boten is het belangrijk dat de gasten aan boord kunnen pinnen. Daarnaast wil men als extra vorm van dienstverlening de gasten graag draadloos internet via wifi aanbieden.

Onze oplossing

Wanscale heeft haar platform geleverd om zo de kantoorlocaties te kunnen koppelen, met name voor de telefonie oplossing.

Door elke boot te voorzien van een Service Edge wordt de meest kostenefficiënte oplossing gekozen voor het betalingsverkeer.

Zolang de boot aan de kade ligt wordt gebruik gemaakt van een wifi verbinding met het kantoor op de kade. Zodra de boot begint te varen en op afstand komt, waardoor wifi niet meer bruikbaar is wordt gebruik gemaakt van 4G voor de kleinere boten en Starlink voor de grotere boten.

De Wanscale oplossing schakelt op basis van Telemetry Based Routing naadloos over van de ene verbinding naar de andere zonder dat iemand daar iets van merkt.

Sinds de implementatie van het Wanscale platform ervaart de klant een significante verbetering in de netwerkprestaties en stabiliteit. De flexibele en intelligente routing van verkeer heeft ervoor gezorgd dat de datacommunicatie altijd via de best beschikbare verbinding verloopt. Dit heeft vervolgens geleid tot minder downtime en een verhoogde productiviteit in alle vestigingen.

Een van de grootste voordelen is de vereenvoudiging van het netwerkbeheer. Vroeger had men te maken met complexe en tijdrovende processen, daar waar nu de Wanscale oplossing een gecentraliseerde en eenvoudig te beheren interface kent. Dit maakt het niet alleen makkelijker om de netwerkinfrastructuur te monitoren en te onderhouden, maar ook om snel in te spelen op veranderingen en groei.

Schematische weergave

schematisch overzicht rederij

Interesse of meer weten?

Laat een bericht achter via onderstaand formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wanscale

Wanscale B.V.
Straatweg 60
3604 BC Maarssen
088-1223400
info@wanscale.com

Beheer uw netwerk op dezelfde manier als uw cloud omgeving