Skip to content
Platform

Telemetry Based Routing

Binnen het Wanscale platform speelt Telemetry Based Routing een belangrijke rol in het optimaliseren van netwerkprestaties en het verbeteren van de algehele gebruikerservaring.

Real-time telemetrie gegevens worden gebruikt om beslissingen te nemen over de routering van het netwerkverkeer. Door voortdurend inzicht te verschaffen in de netwerkstatus en prestaties, stelt Telemetry-based Routing organisaties in staat om dynamisch en adaptief de optimale paden voor dataverkeer te bepalen.

Traditioneel

Traditioneel is de routering van datastromen gebaseerd op de doel IP adressering, waarbij geen rekening wordt gehouden met onderliggende infrastructuur. Datastromen van en naar cloud providers, met name de grote hyperscalers, lopen over een grote hoeveelheid apparatuur en verbindingen.

Omdat elke verbinding en apparaat in theorie een verstoring kan veroorzaken is het van belang om verkeersstromen te kunnen sturen op basis van de status van verbindingen.

Telemetry Based Routing

Dynamische routing beslissingen

Op basis van de verzamelde telemetriegegevens, zoals packet-loss, latency, bandbreedteverbruik en jitter kan Telemetry Based Routing dynamische beslissingen nemen over de routering van het verkeer.

Wanneer een bepaald netwerkpad congestie vertoont, kan het systeem het verkeer automatisch omleiden naar een alternatieve route, om op die manier optimale netwerk prestaties te behouden.

Voordelen

Veelgestelde vragen over Telemetry Based Routing

Hoe verschilt Telemetry Based Routing van traditionele statische routing?
In tegenstelling tot traditionele statische routing maakt Telemetry Based Routing gebruik van actuele netwerkprestatiegegevens om de optimale paden voor het verkeer dynamisch te selecteren. Hierdoor kan het netwerk zich aanpassen aan veranderende omstandigheden en continue optimalisatie bieden.
Welke soorten gegevens worden gebruikt?
Wij maken gebruik van gegevens zoals bandbreedtegebruik, latency, packet loss, en applicatieprestaties. Deze gegevens worden verzameld vanuit verschillende punten in het netwerk en dienen als input voor intelligente routingbeslissingen binnen het platform.
Hoe draagt TBR bij aan een verbeterde netwerkprestatie?
Telemetry Based Routing verbetert de netwerkprestatie door real-time gegevens te gebruiken om verkeer langs de meest efficiënte paden te leiden. Dit minimaliseert latency, vermindert packet loss en optimaliseert het gebruik van beschikbare bandbreedte.
Kunnen wij de gegevens aanpassen aan onze eigen wensen?
Ja, dat kan. Wij stellen u in staat om alle gegevens aan te passen aan uw specifieke eisen. U kunt parameters zoals prestatiedrempels en prioriteiten configureren op basis van de behoeften van uw eigen organisatie.

Interesse of meer weten?

Laat een bericht achter via onderstaand formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wanscale

Wanscale B.V.
Straatweg 60
3604 BC Maarssen
088-1223400
info@wanscale.com

Wanscale maakt netwerken intelligent, veilig en eenvoudig te beheren