Skip to content

Platform

Self Healing Networks

Het vermogen van een netwerk om automatisch en proactief problemen te identificeren, te isoleren en te herstellen zonder tussenkomst van een beheerder draagt bij aan het waarborgen van continue connectiviteit, optimale prestaties en verbeterde beveiliging.
Het Wanscale platform werkt volgens de principes van Self Healing Networks en is in een aantal gevallen in staat om problemen zelf te corrigeren met als resultaat een robuust netwerk dat in staat is om de continuïteit te waarborgen.

Proactieve probleemdetectie

Geavanceerde monitoring en analyse tools worden binnen het Wanscale platform gebruikt om potentiële problemen te identificeren, voordat ze zich manifesteren als merkbare verstoringen. Dit is met name van belang voor de algehele netwerkprestaties, maar voor bedrijfskritische applicaties in het bijzonder.

Isolatie van problemen

Zodra een probleem is gedetecteerd, zorgt het Wanscale platform ervoor dat het getroffen gedeelte van het netwerk automatisch wordt geisoleerd. Dit voorkomt dat storingen zich verspreiden naar andere delen van het netwerk, waardoor de impact op de algehele werking wordt geminimaliseerd.

Automatisch herstel

Binnen het Wanscale platform kan automatisch worden overgeschakeld naar alternatieve paden voor dataverkeer om zo configuratiefouten te corrigeren. Daarnaast is het mogelijk om routekeuzes binnen het netwerk automatisch aan te passen op basis van de actuele netwerkstatus en prestaties en zo onnodige downtime te voorkomen.

Voordelen

sd wan platform

Gerelateerde pagina's:

Veelgestelde vragen over Self Healing Networks

Wat wordt bedoeld met Self Healing Networks binnen het Wanscale platform?
Self Healing Networks verwijst naar de eigenschap binnen het Wanscale platform waarbij het netwerk autonoom problemen kan identificeren en corrigeren zonder directe tussenkomst van netwerkbeheerders. Het doel is om de netwerkbeschikbaarheid te verbeteren en ongeplande downtime te minimaliseren.
Waarom is Self Healing belangrijk?
Self Healing is belangrijk, omdat het helpt om de operationele betrouwbaarheid van ons platform en onderliggende netwerk te waarborgen. Het minimaliseert de impact van storingen, optimaliseert de prestaties en verbetert de algehele gebruikerservaring.
Hoe worden met behulp van de Self Healing Network functie problemen geïdentificeerd?
Een Self Healing Network gebruikt monitoringtools en speciale technieken om continu de netwerkstatus te bewaken. Als het afwijkingen detecteert, zoals verhoogde latency of pakketverlies, kan het systeem automatisch reageren door corrigerende maatregelen toe te passen.
Welke soorten problemen kan een Self Healing Network aanpakken?
Een Self Healing Network kan verschillende problemen aanpakken, waaronder netwerkcongestie, linkuitval, applicatieproblemen en beveiligingsincidenten. Het is ontworpen om autonoom te reageren op een breed scala van potentiële problemen.
Welke maatregelen kan een Self Healing Network nemen om problemen op te lossen?
Self Healing Networks kunnen verschillende maatregelen nemen, zoals het herleiden van verkeer naar beschikbare paden, automatische aanpassing van Quality of Service (QoS) instellingen, het isoleren van defecte apparaten, en het implementeren van beveiligingsmaatregelen zoals het blokkeren van verdacht verkeer.
Hoe verschilt Self Healing van traditionele netwerkmonitoring en handmatige interventie?
Traditionele netwerkmonitoring vereist vaak handmatige interventie nadat een probleem is gedetecteerd. Self Healing Networks streven ernaar dit proces te automatiseren door direct actie te ondernemen zodra een probleem wordt geïdentificeerd, waardoor de reactietijd wordt geminimaliseerd.

Interesse of meer weten?

Laat een bericht achter via onderstaand formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wanscale

Wanscale B.V.
Straatweg 60
3604 BC Maarssen
088-1223400
info@wanscale.com

Wanscale maakt netwerken intelligent, veilig en eenvoudig te beheren