Skip to content
Platform

Unified Policies

Veel bedrijfsnetwerken zijn opgebouwd uit kleinere losse netwerken zoals een LAN per locatie, VoIP, Datacenters of Cloud Applicaties. Op al deze locaties wordt doorgaans een router of firewall geplaatst, welke worden voorzien van een set aan routing en beveiligingsregels.

De inrichting van deze apparatuur per locatie is tijdrovend en foutgevoelig.

Wanscale maakt gebruik van Unified Policies, waardoor een enkelvoudige set aan policies door de smart orchestration functie van het platform automatisch op alle actieve netwerk componenten wordt uitgerold.

Op deze manier heeft u de mogelijkheid om consistente beleidsregels te definiëren en toe te passen over verschillende aspecten binnen het platform, waaronder netwerkprestaties, beveiliging en toegangscontrole. Met als doel om een geïntegreerde, uniforme benadering van beleidsbeheer mogelijk te maken.

Unified Policies

Eenheid zorgt voor overzicht en inzicht

Omdat er binnen het bedrijfsnetwerk slechts één enkelvoudige set aan policies bestaat, is in één opslag te zien waar zich eventuele security risico’s bevinden.

Bespaar tijd en voorkom fouten

Eenduidige policies zorgen er voor, dat elke wijziging die u wilt aanbrengen in uw netwerk omgeving, wordt doorgevoerd op alle apparaten. Dit gebeurt middels een geheel geautomatiseerd proces, waardoor de kans op fouten vrijwel tot nul wordt gereduceerd en veel tijd wordt bespaard.

Ook het toevoegen van nieuwe apparatuur of nieuwe locaties vindt op dezelfde manier plaats en wordt geheel vanuit het portal aangestuurd. Binnen het platform wordt vervolgens alles automatisch geconfigureerd.

Voordelen

Veelgestelde vragen over Unified policies

Waarom is het belangrijk om Unified Policies te gebruiken?
Het gebruik van Unified Policies is belangrijk omdat het zorgt voor consistentie en eenvoud in het beleidsbeheer. Hierdoor kunt u beleidsregels op een gecoördineerde manier implementeren, waardoor het netwerk efficiënter en veiliger wordt.
Welke elementen kunnen worden opgenomen?
Unified Policies kunnen verschillende elementen omvatten, zoals Quality of Service (QoS)-instellingen, toegangscontrolelijsten (ACL's), applicatieprioriteiten, beveiligingsbeleid, en routingregels. Hierdoor kunt u het beleid op een gecoördineerde en uniforme manier beheren.
Hoe draagt Unified Policies bij aan een betere netwerkprestatie?
Unified Policies zorgen voor een betere netwerkprestatie door beleidsregels te optimaliseren op basis van de behoeften van specifieke applicaties en gebruikers. Dit omvat het prioriteren van kritieke applicaties, het toewijzen van bandbreedte op basis van beleidsregels, en het minimaliseren van latency.
Kunnen Unified Policies worden aangepast aan specifieke bedrijfsbehoeften?
Ja, Unified Policies zijn aanpasbaar aan uw specifieke bedrijfsbehoeften. Dit omvat het kunnen definiëren van aangepaste QoS-instellingen, het opstellen van ACL's op basis van bedrijfsvereisten, en het instellen van specifieke beveiligingsprotocollen.
Worden beveiligingsaspecten ook ondersteund?
Ja, Unified Policies kunnen beveiligingsaspecten omvatten, zoals het definiëren van firewallregels, het toepassen van versleuteling op basis van beleidsregels, en het beheren van toegangscontrole tot het netwerk.
Hoe wordt het beheer vereenvoudigd?
Het gebruik van Unified Policies vereenvoudigt het beheer doordat beleidsregels op één gecoördineerde locatie worden beheerd. Dit minimaliseert de kans op inconsistenties en vereenvoudigt het proces van implementatie, monitoring en aanpassing van beleidsregels.

Interesse of meer weten?

Laat een bericht achter via onderstaand formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wanscale

Wanscale B.V.
Straatweg 60
3604 BC Maarssen
088-1223400
info@wanscale.com

Wanscale maakt netwerken intelligent, veilig en eenvoudig te beheren