Skip to content

Platform

Monitoring & Alarms

Het actief bewaken, analyseren en verzamelen van gegevens over de prestaties, beveiliging en operationele status van het netwerk is van cruciaal belang bij het waarborgen van een betrouwbare werking, het identificeren van potentiële problemen en het ondersteunen van proactief beheer.
Door gebruik te maken van geavanceerde monitoringtools kunt u de betrouwbaarheid, prestaties en beveiliging van het netwerk handhaven en verbeteren.

Real-time prestatie monitoring

Onze ingebouwde monitoring functionaliteit biedt real-time inzicht in de prestaties van het netwerk, waaronder bandbreedtegebruik, latency, packet loss en applicatieprestaties. Dit stelt u in staat om de huidige status van het netwerk te begrijpen en snel te reageren op eventuele afwijkingen.
Monitoring

Security

Met behulp van onze monitoring tools bent u in staat om de beveiligingsstatus voortdurend te bewaken, waaronder het detecteren van bedreigingen, gebruikersauthenticatie en toegangscontrole. Het biedt een diepgaand inzicht in beveiligingsgebeurtenissen om snel te kunnen reageren op potentiële risico’s.

Verkeersanalyse

Onze monitoring tools verzamelen gegevens over het netwerkverkeer, waardoor u patronen kunt identificeren, capaciteit kunt plannen en verkeersstromen kunt optimaliseren.

Alarmeringen

Het instellen van waarschuwingen en meldingen op basis van vooraf gedefinieerde drempelwaarden stelt u in staat om onmiddellijk op de hoogte te worden gebracht van mogelijke problemen of prestatieafwijkingen, zodat snel corrigerende maatregelen genomen kunnen worden.

Voordelen

Veelgestelde vragen over Monitoring & Alarms

Waarom is Monitoring belangrijk voor WAN omgevingen?
Monitoring is essentieel voor WAN omgevingen, omdat het netwerkbeheerders in staat stelt om de prestaties te volgen, problemen proactief te identificeren, bottlenecks op te sporen en de algemene gezondheid van het netwerk te waarborgen.
Welke metingen en statistieken worden bewaakt binnen het Wanscale platform?

Binnen het Wanscale platform worden bandbreedtegebruik, latency, jitter, packet loss, applicatie-specifieke prestaties, en beveiligingsgebeurtenissen gemonitord.

Kan Monitoring bijdragen aan het identificeren van beveiligingsproblemen?
Ja, Monitoring kan zeker bijdragen aan het identificeren van beveiligingsproblemen door het detecteren van verdachte activiteiten, het monitoren van beveiligingslogs en het analyseren van netwerkverkeer op mogelijke bedreigingen.
Kan Monitoring helpen bij het naleven van Service Level Agreements?
Ja, Monitoring helpt organisaties bij het naleven van SLA's door de netwerkprestaties te meten en te verifiëren of ze voldoen aan de overeengekomen serviceniveaus. Hierdoor kunnen afwijkingen snel inzichtelijk worden gemaakt.

Interesse of meer weten?

Laat een bericht achter via onderstaand formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wanscale

Wanscale B.V.
Straatweg 60
3604 BC Maarssen
088-1223400
info@wanscale.com

Wanscale maakt netwerken intelligent, veilig en eenvoudig te beheren