Skip to content

Platform

Intent Based Networking

Intent Based Networking is ontworpen om de complexiteit van netwerkbeheer te verminderen. In plaats van traditionele netwerkconfiguraties die handmatige input vereisen, streeft Intent Based Networking ernaar om het netwerkbeheer te vereenvoudigen door zich te richten op de intentie of het beoogde resultaat van de netwerkoperaties.

Het voordeel van intentie gebaseerde netwerken ligt in de vereenvoudiging van de taken van de netwerkbeheerder, waardoor implementaties en wijzigingen sneller kunnen worden doorgevoerd en het risico op fouten drastisch wordt verminderd.

IBN is een benadering waarbij de bedoelingen of doelen van een organisatie centraal staan. Het stelt netwerkbeheerders in staat om beleidsregels te definiëren op basis van bedrijfsdoelen, waarna deze intenties automatisch worden omgezet in concrete acties om de prestaties, beveiliging en efficiëntie te waarborgen.

Routinetaken worden geautomatiseerd

Door de automatisering van routinetaken en de mogelijkheid om snel te reageren op veranderende omstandigheden, kan Intent-based networking organisaties helpen om flexibeler en veerkrachtiger te zijn in een steeds evoluerende digitale omgeving.

Het stelt netwerkbeheerders in staat om zich te concentreren op het formuleren van strategieën en beleidslijnen, terwijl het operationele aspect van het netwerkbeheer effectief wordt gestroomlijnd.

Wanscale portal

De intenties om een configuratie te maken zijn binnen Wanscale het uitgangspunt geweest voor de ontwikkeling van het platform en bijbehorende portal. Op deze manier kan een slimme vertaling van intenties naar netwerk configuraties gemaakt worden voor de diverse netwerk compontenten en kan met beperkte kennis van networking een volledig netwerk worden uitgerold en beheerd.

Voordelen

sd wan platform

Gerelateerde pagina's:

Veelgestelde vragen over Intent Based Networking

Hoe verschilt IBN van traditioneel netwerkbeheer?
Traditioneel netwerkbeheer vereist vaak gedetailleerde configuraties op basis van technische parameters. IBN vereenvoudigt dit proces door het mogelijk te maken om beleidsregels te definiëren op basis van bedrijfsintenties, waarna het netwerk autonoom deze intenties implementeert zonder handmatige tussenkomst van een beheerder.
Kan IBN worden toegepast op specifieke applicaties of geldt het voor het gehele netwerk?
IBN kan zowel op specifieke applicaties als op het gehele netwerk worden toegepast. Het biedt controle, zodat organisaties specifieke bedrijfsdoelen kunnen stellen voor individuele applicaties of bredere doelen voor het volledige netwerk.
Hoe ondersteunt IBN de schaalbaarheid binnen het Wanscale platform?
IBN maakt automatische schaalbaarheid mogelijk door beleidsregels dynamisch toe te passen op nieuwe apparaten, locaties of applicaties. Hierdoor kan het netwerk snel reageren op veranderende bedrijfsbehoeften en groeiende eisen.

Interesse of meer weten?

Laat een bericht achter via onderstaand formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wanscale

Wanscale B.V.
Straatweg 60
3604 BC Maarssen
088-1223400
info@wanscale.com

Systeembeheerders worden netwerkbeheerders met de oplossing van Wanscale.