Skip to content

Uitbreiding van uw WAN was nooit eerder zo eenvoudig

WAN extension

Flexibiliteit en schaalbaarheid zijn essentieel als het gaat om netwerkinfrastructuur. Bedrijven evolueren continu en hun netwerkbehoeften groeien mee. Gelukkig maakt het Wanscale platform het uitbreiden van uw Wide Area Network (WAN) eenvoudiger dan ooit. Met slechts een paar stappen kunt u moeiteloos nieuwe locaties toevoegen aan uw bestaande netwerk, dankzij de krachtige en geautomatiseerde functies van het Wanscale platform.

Uw VNET is al gereed

Het proces begint met een essentieel fundament: uw Virtual Network (VNET). Als u al een VNET heeft aangemaakt binnen het Wanscale platform, heeft u de basis gelegd voor een naadloze uitbreiding. Dit VNET fungeert als de ruggengraat van uw netwerk, waarin alle instellingen en configuraties zijn opgeslagen.

Plaatsing van de Service Edge

De volgende stap in het uitbreidingsproces is de installatie van een Service Edge op de nieuwe locatie die u wilt toevoegen aan uw WAN. De Service Edge is een essentieel apparaat dat fungeert als de interface tussen de nieuwe locatie en uw bestaande netwerk. Het plaatsen van de Service Edge is eenvoudig en kan worden uitgevoerd door uw IT-team of met ondersteuning van Wanscale-specialisten.

Automatische configuratie

Een van de grootste voordelen van het Wanscale platform is de automatisering van het configuratieproces. Zodra de Service Edge is geplaatst en verbonden, wordt deze automatisch gedetecteerd door het Wanscale platform. Alle benodigde instellingen en configuraties worden vervolgens automatisch gepusht naar de Service Edge. Dit omvat netwerkparameters, beveiligingsinstellingen, routingprotocollen en Quality of Service (QoS) parameters.

Dankzij deze automatische configuratie is er geen noodzaak voor handmatige instellingen, wat de kans op fouten minimaliseert en de implementatietijd aanzienlijk verkort.

Naadloze integratie en beheer

Na de automatische configuratie is de nieuwe locatie direct operationeel en geïntegreerd in uw bestaande WAN. Het Wanscale platform zorgt ervoor dat alle netwerkverkeer efficiënt en veilig wordt beheerd, ongeacht de locatie. Uw IT-team kan nu via de Wanscale portal alle locaties monitoren en beheren. Dit zorgt voor een uniforme netwerkervaring en maakt het eenvoudig om wijzigingen door te voeren of problemen op te lossen.

Voordelen van Wanscale's eenvoudige uitbreidingsproces

Tijdsbesparing

Het automatiseren van de configuratie elimineert de noodzaak voor tijdrovende handmatige instellingen. Dit betekent dat nieuwe locaties binnen enkele minuten operationeel kunnen zijn, waardoor uw organisatie sneller kan inspelen op veranderingen en groeimogelijkheden.

Verminderde complexiteit

Door het vereenvoudigen van het uitbreidingsproces, vermindert Wanscale de complexiteit die vaak gepaard gaat met traditionele netwerkinstallaties. Dit maakt het mogelijk voor bedrijven zonder uitgebreide IT-teams om hun netwerkinfrastructuur moeiteloos te beheren.

Betrouwbaarheid en consistentie

De automatische configuratie zorgt voor consistente netwerkinstellingen over alle locaties heen. Dit verhoogt de betrouwbaarheid van uw netwerk en zorgt ervoor dat elke locatie voldoet aan dezelfde beveiligings- en prestatiestandaarden.

Schaalbaarheid

Het Wanscale platform is ontworpen met schaalbaarheid in gedachten. Of u nu één locatie toevoegt of tientallen, het proces blijft even eenvoudig en efficiënt. Dit maakt Wanscale ideaal voor snelgroeiende bedrijven met veranderende netwerkbehoeften.

Beveiliging

De automatische toepassing van beveiligingsinstellingen betekent dat uw nieuwe locaties vanaf het begin beschermd zijn tegen potentiële bedreigingen. Dit helpt uw organisatie om te voldoen aan compliance-vereisten en zorgt voor gemoedsrust.

Conclusie

Het uitbreiden van uw WAN met het Wanscale platform is een eenvoudig en efficiënt proces dat tijd bespaart, complexiteit vermindert en betrouwbaarheid verhoogt. Met de plaatsing van een Service Edge en de geautomatiseerde configuratie kunt u snel en probleemloos nieuwe locaties toevoegen aan uw netwerk. Dit maakt Wanscale de ideale keuze voor organisaties die op zoek zijn naar een flexibele en schaalbare netwerkinfrastructuur.

Wilt u graag uw WAN uitbreiden met extra locaties binnen een uur na plaatsing van de Service Edge en bent u benieuwd hoe wij dat doen? Neem dan contact op met mij of onze andere experts en ontdek hoe eenvoudig het is om uw netwerk mee te laten groeien met de behoeften van uw bedrijf.

Rens Braak

Rens Braak

Ik ben Rens Braak, een nuchtere Tukker uit het mooie Twente. In het dagelijks leven ben ik actief bij Wanscale, waar ik mijn liefde voor Wide Area Networks, de Cloud en het Internet met jullie deel. In mijn vrije tijd trek ik er op uit met mijn gezin, drink ik graag een biertje met vrienden en praten we over alles wat het leven mooi maakt. Of het nu gaat om de laatste technologische trends of gewoon gezellig kletsen, ik ben altijd in voor een goed gesprek. Mijn Twentse nuchterheid zorgt ervoor dat ik met beide benen op de grond blijf staan. Volg mijn blogs voor de laatste updates, analyses en praktische tips over alles wat met Wide Area Networks, SD-WAN, de Cloud en het Internet te maken heeft.

Wanscale maakt netwerken intelligent, veilig en eenvoudig te beheren