Skip to content
Cloud Connect

Amazon AWS

Maak uw AWS resources eenvoudig onderdeel van het bedrijfsnetwerk met behulp van Wanscale Cloud Connect.
Wanneer Amazon AWS een essentiële rol speelt binnen het IT landschap van uw organisatie is de connectiviteit daarmee automatisch ook van groot belang. Beschikbaarheid, veiligheid en beheer van cloud verbindingen zijn vaak net iets complexer dan reguliere verbindingen en vragen daarom om een andere aanpak.

Twee opties

Om locaties of datacenters met Amazon AWS te verbinden zijn er op hoofdlijnen twee mogelijkheden:

  • via publiek internet
  • via een private AWS Direct Connect
De meest eenvoudige optie is om de connectie te maken via internet, maar is meteen ook de minst veilige oplossing. De private connectie via AWS Direct Connect is een stuk complexer qua opzet, maar veel veiliger en controleerbaarder.

Complexiteit verwijderd

Om fouten te voorkomen en tijd te besparen wordt de Amazon Direct Connect geconfigureerd via de WANScale portal. Met een paar muisklikken wordt de juiste configuratie gemaakt en zorgt de orchestrator software voor deployment. Op deze manier wordt het configureren van de cloud connect kinderspel in plaats van een ingewikkelde proces.  

Integraal onderdeel van het netwerk

Amazon AWS wordt bij het aanmaken automatisch integraal onderdeel van het gehele netwerk en is daarna niet alleen te beheren via de portal, maar ook zaken als Unified Policies en Quality of Service zijn automatisch van toepassing op de Cloud Connect verbinding.  

Voordelen

sd wan platform

Gerelateerde pagina's:

Veelgestelde vragen over Amazon AWS

Wat is het voordeel van AWS Direct Connect ten opzichte van Internet?
  • AWS Direct Connect biedt een dedicated, private verbinding tussen uw netwerk en AWS, waardoor de betrouwbaarheid van de verbinding wordt verhoogd. Dit betekent minder kans op congestie of storingen die gemakkelijk kunnen optreden op het openbare internet.
  • Directe connectiviteit via AWS Direct Connect kan lagere latentie en consistente netwerkprestaties bieden in vergelijking met het openbare internet. Dit is vooral belangrijk voor toepassingen die gevoelig zijn voor vertragingen, zoals realtime communicatie of high-performance computing.
  • AWS Direct Connect biedt een privéverbinding naar AWS, waardoor gegevensverkeer niet blootgesteld wordt aan de risico's van het openbare internet. Hierdoor kunt u uw gegevens beter beschermen tegen bedreigingen zoals datalekken of cyberaanvallen.
  • Met AWS Direct Connect heeft u meer controle over uw netwerkverbindingen, inclusief de bandbreedte en de routing van het verkeer. Dit stelt u in staat om uw netwerkprestaties te optimaliseren en aan te passen aan de behoeften van uw organisatie.

Interesse of meer weten?

Laat een bericht achter via onderstaand formulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Wanscale

Wanscale B.V.
Straatweg 60
3604 BC Maarssen
088-1223400
info@wanscale.com

Wanscale maakt netwerken intelligent, veilig en eenvoudig te beheren