Skip to content

Netwerkbeheer niet langer een complexe puzzel

WAN uitbreiding

Dynamische netwerkomgevingen vragen om slimme oplossingen

Heeft jouw organisatie meerdere netwerken in beheer? Met verschillende locaties, elk met een eigen LAN, meerdere internet diensten en verschillende segmenten voor cloud, datacenters of applicaties? Dan is het over het algemeen lastig om al deze netwerken efficiënt te beheren. Zeker als er ook nog eens hybride wordt gewerkt, vanuit thuis, kantoor en onderweg.

Voor IT-verantwoordelijken kan het beheren van deze netwerken dan ook een complexe puzzel vormen. Bij Wanscale zijn we vanuit het perspectief van veiligheid een groot voorstander van gefragmenteerde netwerken, zonder dat dit onoverzichtelijk wordt. Wij bieden je de mogelijkheid om alle netwerk segmenten en onderdelen te verbinden, te beheren en monitoren middels één centraal platform gebaseerd op SD-WAN en SASE technologie.

Waarom stoppen met de traditionele aanpak?

Veel organisaties maken gebruik van deeloplossingen. De verschillende applicaties en netwerken vormen samen één geheel, maar moeten nog apart beheerd worden, grijze gebieden en onduidelijke demarcaties m.b.t. de verantwoordelijkheden. Dit zorgt voor langere oplostijden, beperkte flexibiliteit en weinig overzicht.

Veel extra handelingen moeten worden verricht door de IT-afdeling. Aanpassingen worden veel complexer dan nodig en kosten veel tijd. Dit maakt het geheel niet efficiënt en kostbaar.

Netwerkbeheer niet langer een hoofdpijndossier

Wanscale maakt het voor IT managers en IT-directors eenvoudig om alle externe netwerken eenvoudig te beheren. Netwerk aanpassingen of uitbereidingen zijn met enkele muisklikken binnen handbereik. We bieden je een op SD-WAN technologie gebaseerd platform waarmee je gemakkelijk een Virtueel Netwerk (VNET) kunt opzetten.

Uitbreidingen

Heb je op een later moment de wens om een nieuw netwerk of locatie te koppelen? Dan kan dat heel eenvoudig. Met enkele muisklikken kan een locatie worden toegevoegd aan het VNET en vervolgens kunnen de security policies van de organisatie makkelijk geïmplementeerd worden.

100% uptime

Vrijwel elke organisatie streeft naar 100% uptime en een netwerk dat stabiel is. Ons platform is voorzien van ingebouwde intelligentie die voor elke applicatie kan bepalen wat de optimale verbinding is.

Netwerk advies

Vanuit de Wanscale portal krijgen IT afdelingen tools tot hun beschikking die adviseren en ondersteunen bij het beheren van hun netwerken. Doordat we netwerkverkeer en configuraties analyseren in ons platform gebruiken we deze data om gebruikers te adviseren. Bijvoorbeeld een afwijkend veiligheidsbeleid in de configuratie.  Proactief alarmeren over slecht presterende verbindingen, koppelingen of aangesloten dienst. Traditioneel mensenwerk dat we nu door ons platform laten uitvoeren.

Waarom Wanscale?

Wanscale heeft een Cloud-gebaseerd, connectiviteitsplatform op basis van zelfontwikkelde SD-WAN en SASE technologie. Het platform stelt u in staat om veilige verbindingen te creëren tussen verschillende locaties, het internet, de cloud en SaaS-providers.

Gebruiksvriendelijk platform

Het platform inclusief de meegeleverde gebruiksvriendelijke portal maakt het voor IT managers eenvoudig om externe netwerken te beheren en de instellingen voor meerdere netwerken tegelijkertijd te wijzigen.

Onafhankelijkheid van Providers

Een groot voordeel van onze oplossing is dat u bestaande verbindingen of providers kunt behouden en combineren. U kunt alle bestaande contracten of relaties met leveranciers voor connectiviteit behouden.

Multi-Tenant Omgeving

Multi-tenancy maakt het mogelijkheid om meerdere, onafhankelijke tenants te bedienen binnen ons platform.

End-to-End Versleuteling

Alle gegevens tussen de Service Edges op locatie en het platform zijn end-to-end encrypted.

Gecentraliseerd Beheer van Beleidsregels

Unified Policies zorgt voor een enkelvoudige set aan policies, die door de smart orchestration functie van het platform automatisch op alle actieve netwerk componenten wordt uitgerold.

Multi-Cloud ondersteuning

Dankzij multi-cloud-routing worden alle locaties, clouds en datacenters naadloos met elkaar verbonden.

Conclusie

Met behulp van ons connectivity platform vormt netwerkbeheer geen uitdaging meer. Dat bespaart niet alleen geld, maar zorgt zeker voor gemak en rust.

Rens Braak

P.S. behoefte aan sparren en ervaren hoe simpel wij het beheren van een WAN omgeving hebben gemaakt, laat het mij weten.

Rens Braak

Ik ben Rens Braak, een nuchtere Tukker uit het mooie Twente. In het dagelijks leven ben ik actief bij Wanscale, waar ik mijn liefde voor Wide Area Networks, de Cloud en het Internet met jullie deel. In mijn vrije tijd trek ik er op uit met mijn gezin, drink ik graag een biertje met vrienden en praten we over alles wat het leven mooi maakt. Of het nu gaat om de laatste technologische trends of gewoon gezellig kletsen, ik ben altijd in voor een goed gesprek. Mijn Twentse nuchterheid zorgt ervoor dat ik met beide benen op de grond blijf staan. Volg mijn blogs voor de laatste updates, analyses en praktische tips over alles wat met Wide Area Networks, SD-WAN, de Cloud en het Internet te maken heeft.

Wanscale maakt netwerken intelligent, veilig en eenvoudig te beheren